tiistai 19. tammikuuta 2016

Näyttö

Teen näytössä palapaistin,  perunamuussin ja sämpylät.
1. Aloitus
Varaan palapaistiin, muussiin ja sämpylöihin tarvittavat.
2. Sämpylät
• Aloitan sämpylätaikinan teon ja annan sen turvota niin pitkään kunnes olen saanut palapaistin laitettua.
3. Palapaisti
• Leikkaan ensin lihasta kalvot pois. Sitten leikkaan lihasta 2,5x2,5cm.än kokoisiksi paloiksi.
Laitan lihapalat paistinpannulle ja paistan niihin kauniin värin. Kun lihoissa on väriä laitan ne kattilaan. Pannulle jäänneistä mauista teen huuhdeliemen laittamalla pannulle desin vettä ja laitan sen siivilän läpi kattilaan lihojen päälle. Lihojen ollessa melkein peitettyinä laitan kattilaan freesatut sipulit, tomaattipyreen ja mausteet. Annan kattilan olla miedolla lämmöllä n. 60min. Lihojen ollessa mureita suurustan paistin.
4. Perunat
• kuorin perunat. Laitan perunat kiehumaan veteen. Vesi juuri ja juuri peittää perunat, keitän niitä n. 30 min jos kokonaisia.
5. Sämpylät
• Muotoilen ja annan niiden kohota n. Tunnin,  paistan sämpylät n. 10-15min
6. Perunamuussi
• Perunoiden ollessa kypsiä (kokeilen veitsen terällä onko sisälmys pehmeä) otan kattilan pois levyltä, kaadan peruna vedet astiaan (voin käyttää niiden vettä makua antamaan jos tarvitsee). Sitten survimella rikon perunat ja kun ne ovat tasaisia lisään vähän lämmitettyä maitoa ja voita.

Kaikkien vaiheiden välissä huolehdin, että pöytäni on siisti ja siitä on viety pois ylimääräiset tavarat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti